Mi befolyásolja az árakat?

Az online felületeken ugyanis nem, vagy csak ritkán kerülnek közzétételre azok a részletek, amelyek jelentősen befolyásolhatják a piaci árakat. A csalódott és magát átverve érzett ügyfél így vagy soha többet nem vág bele a szkennelésbe, vagy a költségek kordában tartása érdekében csak a legalapvetőbb szolgáltatásokat veszi igénybe és így lemarad azokról a lehetőségekről, amelyek már rövid távon is jelentősen javíthatnák munkájának a hatékonyságát. 

Az alábbiakban azokat az okokat soroljuk fel, amelyek befolyásolhatják a szkennelési szolgáltatás árait:

A DOKUMENTUMOK ÁLLAPOTA

A dokumentum állapota dokumentumról dokumentumra változhat. A tiszta, sima, laponként különválasztott, sérülésmentes A4-es fénymásoló papír könnyen és gyorsan beolvasható, ami csökkenti a költségeket. A szokatlan méretű, sérült, szabálytalan formájú, szennyezett, vagy túlságosan vastag dokumentumok általában lassan és nehezen beolvashatóak, gyakran komoly utómunkát, retusálást igényelnek, ami olyan, mintha felújítanánk az eredeti dokumentumot, a komoly szakértelmet igénylő élőmunka pedig jelentősen emelheti a költségeket. A dokumentumok fizikai szemrevételezése nélkül ezért szinte lehetetlen előre meghatározni a költségeket. A dokumentum sérülésétől, formájától függően a listaárakhoz képest így akár a listaárakhoz képest plusz 10-100% / oldal többletköltséggel is érdemes számolnod. Ne feledd azonban: a befektetett pénz hamar megtérül, hiszen a tökéletesen szkennelt dokumentum a későbbiekben már könnyedén reprodukálható bármilyen adathordozóra és nem kell bosszankodnod a szöveg szerkesztésén sem. Minden esetben egyedi árajánlatot adunk a dokumentáció állapotától függően.

LOGISZTIKA

A dokumentumok összegyűjtése, elszállítása, a kapcsos, vagy dossziéba rendezett iratok szétválogatása, majd a szkennelést követő visszajuttatása, az eredeti dokumentumok esetleges megsemmisítése mind időt igényelnek és költségekkel járnak. A dokumentum sérülésétől, formájától függően a listaárakhoz képest ezért akár 10-100 Ft/oldal többletköltséggel is érdemes számolnod, ha ilyen igényeid is vannak.

INDEXELÉS

A szkennelt dokumentumok (fájlok) indexelési módja mindig az ügyfél egyedi dokumentumkezelési módszeritől függ. Amennyiben a fájlok indexeléséhez csak a fájl elnevezésére, azaz fájlcímre van szükség, a feladat gyorsan és egyszerűen végrehajtható, ami a költségeket szigorú keretek mellett tartja. Amennyiben többszintű, részletes indexelésre is szükség van, például a fájlnév mellett, cégnév, vezetéknév, alapítás éve, a születési dátum, részleg neve stb., az indexelési folyamat jelentősen hosszabb időt vehet igénybe, ami értelemszerűen többletköltséget jelent. Az egyszerű indexeléshez képest ez akár 10-50Ft/ oldal többletköltséggel is járhat számodra.

OCR – Optikai karakterfelismerés

Az optikai karakterfelismerés olyan folyamat, melynek során kifinomult szoftverek elemzik az egyes dokumentumokat, hogy annak minden eleme teljes mértékben kereshető legyen. A jó minőségű OCR szoftver drága, és bár szinte tökéletes, mégis előfordulhat, hogy egy karaktert nem ismer fel, ami miatt nem lesz egységes a szkennelt szöveg. Ennek a problémának a megoldása egyelőre emberi munkát, utólagos korrekciót igényel. Ez egy időigényes, komoly figyelmet és szakértelmet igénylő munkafolyamat, ami a dokumnetum terjedelmétől függően többletköltséget okozhat.

Kérjük, minden esetben kérd árajánlatunkat! 

Nagy mennyiségű (1000 oldal felett) a helyszíni dokumentum ellenőrzés és az egyedi igények pontos ismerete alapján készítünk!

Impresszum

A weboldalt a Heim Magyarország Kft. készítette.

A weboldalt a Heim Pál Alapítvány üzemelteti. Székhely: 2890 Tata Kálvária u. 23.
Adószám: 18506965-2-11
Bankszámlaszám: Magnet Bank 16200151-18534764
Nyilvántartásba vétel száma: 1036 Pk. 60.026/2013
KSH szám: 18506965 569 11

A Heim Pál Alapítvány Magyarországról támogatott szervezet, amely vállalkozási tevékenységet is végez, és céljai közé tartozik a környezetvédelem, vállalkozó szellemű fiatalok támogatása, mentorálása, a digitális egészségipar és egészségmegőrzés fejlesztése, valamint az örökségvédelem.

Adatvédelmi tájékoztató

A Heim Pál Alapítvány (cím: 2890 Tata Kálvária u.23.), (a továbbiakban, szolgáltató, adatkezelő), mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen adatvédelmi tájékoztató tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

Amennyiben a kezelt adatokkal kapcsolatban kérdesd merül fel, kérjük, írj nekünk a [email protected] e-mail címre!

Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod: ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Kövess minket a Facebookon is!
Árajánlat kérés
Formátum: +36 30 123 4567